donderdag, mei 30, 2024
HomeFlevolandGrote hoeveelheid ketamine in woning Almere aangetroffen

Grote hoeveelheid ketamine in woning Almere aangetroffen

Almere- Op dinsdag 23 april heeft de politie in een huis in de Kruidenwijk in Almere een aanzienlijke hoeveelheid ketamine in beslag genomen en twee personen gearresteerd.

Naar aanleiding van een eerdere voertuigcontrole kreeg de politie meer informatie en startte een onderzoek. Agenten vonden daardoor in de woning in de Kruidenwijk een grote hoeveelheid ketamine en diverse waardvolle spullen. De bewoners, een 43-jarige man en een 36-jarige vrouw werden aangehouden. De politie gaat verder met het onderzoek

Ketamine

Ketamine is niet opgenomen op lijst I of II van de Opiumwet, maar is een geneesmiddel dat zonder registratie niet verhandeld mag worden of in handelsvoorraden in bezit mag zijn. Handel zonder registratie kan strafbaar zijn onder de Geneesmiddelenwet, met een maximale straf van 6 jaar gevangenisstraf. Ketamine is in opkomst als partydrug, maar is zeer schadelijk voor de volksgezondheid. De handel gaat bovendien vaak gepaard met andere vormen van criminaliteit, zoals witwassen en wapenbezit. 

Bron: Politie

Meer nieuws