maandag, mei 20, 2024
HomeGroningenPolitie zoekt verdachte die explosief plaatst bij pand in Groningen

Politie zoekt verdachte die explosief plaatst bij pand in Groningen

Groningen- In de nacht van dinsdag 2 april op woensdag 3 april is er een verdacht voorwerp aangetroffen aan de Siersteenlaan in de wijk Vinkhuizen in Groningen. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. Weet u wie deze persoon op de beelden is? Deze persoon wordt verdacht van betrokkenheid bij het plaatsen van het explosief en poging brandstichting.

Rond 10:40 uur krijgt de politie een melding van een mogelijk verdacht voorwerp, dat is aangetroffen aan de Siersteenlaan ter hoogte van een horecagelegenheid. De EOD doet onderzoek naar het voorwerp. Het blijkt om een explosief te gaan. Het explosief wordt in beslag genomen en tot ontploffing gebracht op een veilige plek.

Beelden
Op beelden die kort na het incident veilig zijn gesteld is te zien dat een persoon met een plastic tas in de hand het beeld in komt lopen. De verdachte draagt een gewatteerde zwarte jas en een zwarte broek en heeft een plastic tas van supermarktketen Lidl bij zich. Te zien is dat de persoon uit beeld verdwijnt en dat er iets oplicht. De persoon komt even later terug en loopt wat heen en weer en probeert het explosief opnieuw aan te steken. Dit mislukt, de persoon doet even later nog een nieuwe poging. De verdachte rent uiteindelijk rond 04:18 uur weg via het zebrapad in de richting van de Jadestraat.

Onderzoek
De politie doet onderzoek naar de inhoud van het voorwerp en de Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek verricht op de locatie. Uiteraard proberen we het motief van de verdachte op de beelden te achterhalen en onderzoeken we waarom waarop het voorwerp op die plek is achtergelaten.

Bron: Politie

Meer nieuws