maandag, juli 22, 2024
HomeHeadlinePolitieagent gestoken bij aanhouding

Politieagent gestoken bij aanhouding

Venlo – Bij de aanhouding van een verdachte van een ernstig geweldsincident, is woensdagochtend een politieagent gestoken. De agent is daarbij niet gewond geraakt. De verdachte, een 38-jarige man uit Venlo, is aangehouden voor poging doodslag voor zowel de mishandeling als het steken van de collega. De politie doet onderzoek.

Dinsdagavond vond er een zware mishandeling in de huiselijke sfeer plaats in een woning aan de Veldenseweg in Venlo. De verdachte van deze mishandeling is woensdagochtend door de Ondersteuningsgroep van de politie aangehouden.

De Ondersteuningsgroep is een gespecialiseerd team dat onder andere wordt ingezet bij aanhouding van (vuur)wapengevaarlijke verdachten of bij levensbedreigende situaties, of die levensbedreigend kunnen worden.

Aanhouding

Tijdens de aanhouding in de woning aan de Veldenseweg, probeerde de verdachte uit de woning te vluchten. Een collega van de Ondersteuningsgroep wilde de verdachte tegen houden. Daarbij kwamen beiden in gevecht, waarbij de verdachte met een steekwapen op de collega instak. De collega raakte hierbij niet gewond, mede door de beschermende kleding. De recherche doet onderzoek naar de exacte toedracht van de beide incidenten.

Bron: Politie

Meer nieuws