donderdag, mei 30, 2024
HomeHeadlineBestuurder op de vlucht na binnen rijden dagbesteding in Roosendaal

Bestuurder op de vlucht na binnen rijden dagbesteding in Roosendaal

Vannacht om 02.00 uur is in Roosendaal een automobilist het gebouw van een dagbesteding van SDW binnengereden, wat resulteerde in aanzienlijke schade zowel binnen als buiten het pand. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden en willen graag de bestuurder spreken.

Rond 02.00 uur ontvangt de meldkamer een automatische melding van een ongeval. Ter plaatse treffen agenten een ravage aan, omdat de auto zich in een pand heeft geboord. Getuigen geven aan dat zij een klap hoorden en daarna de bestuurder uit de auto hebben geholpen. Hij leek gewond, maar liep na het ongeluk gewoon weg. Agenten treffen niemand meer aan en zijn dus nog op zoek naar de bestuurder. De brandweer is ook ter plaatse geweest en concludeerde dat er geen draagconstructies geraakt zijn en het pand dus veilig is.

Ondanks dat de tenaamgestelde van het voertuig uiteraard bekend is, net als de woonadressen, treffen agenten daar geen verdachte aan. Het is ook niet duidelijk of de tenaamgestelde ook daadwerkelijk de bestuurder is geweest. Daarom krijgt de tenaamgestelde een ‘vordering bekendmaking bestuurder’, waarbij hij of zij moet verklaren wie er in het voertuig heeft gereden.

Verlaten plaats ongeval
In artikel 7 van de Wegenverkeerswet staat dat het verboden is de plaats van het ongeval te verlaten als je schade of letsel hebt veroorzaakt, zonder dat je je gegevens hebt achtergelaten. De bestuurder is dus strafbaar en we willen hem of haar graag spreken om de aanleiding te achterhalen en alles netjes af te werken.

Heeft u camerabeelden van het ongeval, weet u wie de bestuurder is geweest? Meld dit dan bij ons via 0900-8844.

Wat voor soort dagbesteding?

De Plataan is een dagbestedingslocatie voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke en/of een meervoudige beperking.

Bron: Politie.nl

Meer nieuws