maandag, mei 20, 2024
HomeNoord-HollandAmsterdamInbraak na diefstal sleutels door nep-Uberchauffeur Amsterdam

Inbraak na diefstal sleutels door nep-Uberchauffeur Amsterdam

Amsterdam- Een 18-jarige man wordt gedurende een nacht twee keer slachtoffer van een misdrijf. Eerst wordt hem een aanzienlijk bedrag afgetroggeld voor een nep-taxirit en later die nacht wordt er bij hem ingebroken met eerder gestolen sleutels van zijn huis. Bekijk de beelden van de verdachten, ze staan er haarscherp op.

De avond begint als het slachtoffer in een Uber stapt en vraagt om naar huis gebracht te worden. Onderweg blijkt het geen Uberchauffeur, maar iemand anders die voor het korte ritje doodleuk honderd euro durft te vragen.

Het slachtoffer is niet van plan om dat te te betalen. Er volgt op straat een discussie waarbij de chauffeur het slachtoffer hard op de grond duwt. Het slachtoffer rent weg, zijn woning in en probeert de voordeur te sluiten. De chauffeur duwt die echter met veel kracht open en loopt de woning binnen. Hij ziet dat er een aantal geldbiljetten op tafel ligt, pakt dat geld en verlaat de woning. Hij neemt hierbij ook de sleutelbos van het slachtoffer mee.

Het slachtoffer is erg geschrokken, maar probeert toch te gaan slapen. Hij is net weggedommeld als hij wakker schrikt van een geluid. Hij doet zijn ogen open en ziet twee mannen in zijn slaapkamer staan. Een van hen heeft de Playstation van het slachtoffer in zijn handen. Als het slachtoffer schreeuwt dat ze van zijn spullen af moeten blijven, gooien ze mannen de Playstation op de grond en rennen de woning uit.
Het slachtoffer ziet al snel dat de mannen diverse goederen uit zijn woning hebben gestolen waaronder een Iphone, een Macbook, een portemonnee met o.a. ID-kaart en een bankpas.

De politie heeft beelden van de verdachten als zij in de lift van het appartementencomplex van het slachtoffer staan. Bekijk deze beelden en laat de politie weten als je meer informatie hebt over deze mannen. Bel 0800-6070 (opsporingstiplijn) of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie

Meer nieuws