donderdag, mei 30, 2024
HomeHeadlineMan aangehouden voor bedreigen burgemeester Houten

Man aangehouden voor bedreigen burgemeester Houten

Houten- Op woensdag 10 april is een man uit Houten aangehouden die ervan verdacht wordt de burgemeester van de gemeente Houten ernstig te hebben bedreigd. De uitspraken van de man gaven aanleiding om aangifte te doen. Hierop is de recherche direct een onderzoek gestart.

De recherche kwam na onderzoek als snel uit bij een 53-jarige verdachte afkomstig uit Houten. De man is vandaag aangehouden op verdenking van bedreiging. De verdachte is overgebracht naar het arrestantencomplex te Houten.

Reden van bedreiging

“De bedreiging gebeurde in de context van de besluitvorming over de Houten Hub, een plan voor het tijdelijk huisvesten van (Houtense) woningzoekenden, asielzoekers en drie maatschappelijke organisaties in Houten Oost.” Laat de gemeente Houten weten

Reactie van het college van burgemeester en wethouders

In reactie op de aangifte zegt het college van burgemeester en wethouders: “Het spreekt voor zich dat mensen kritiek mogen hebben, of het ergens mee oneens mogen zijn. Je mag ook boos zijn over plannen en hier uiting aan geven. Vrijheid van meningsuiting is een heel groot goed in onze democratie. Maar bedreigingen horen daar zeker niet bij! Dan wordt een belangrijke grens overschreden. Bedreiging is onacceptabel en daarom is hiervan aangifte gedaan. Het is van belang dat we op een normale en veilige manier ons werk kunnen doen en dat het democratisch proces doorgang kan vinden.”

Bron: Politie

Lees meer nieuws uit de provincie Utrecht

Meer nieuws