maandag, mei 20, 2024
HomeHeadlineKilo’s harddrugs, zwaar vuurwerk en meerdere vuurwapens gevonden na twee aanhoudingen

Kilo’s harddrugs, zwaar vuurwerk en meerdere vuurwapens gevonden na twee aanhoudingen

Soest / Maarsbergen – Dinsdag 23 april heeft de politie na maandenlang onderzoek twee mannen aangehouden. Een 36-jarige man uit Soest en een 38-jarige man uit Maarsbergen worden verdacht van handel in hard- en softdrugs met export naar het buitenland.

Onderzoek

De politie startte het onderzoek toen een verzendbedrijf melding maakte van een verdacht pakket. Het bedrijf kreeg een pakket aangeboden om te vervoeren, maar vertrouwde de zaak niet en schakelde de politie in. In het pakket bleken verdovende middelen te zitten. De politie deed grondig onderzoek naar de zaak en kwam twee verdachten op het spoor.

Aanhoudingen en doorzoekingen

Dinsdag 23 april besloot de politie de twee mannen aan te houden: een 36-jarige man uit Soest en een 38-jarige man uit Maarsbergen. Bij doorzoekingen van hun woningen en percelen nam de politie veel goederen in beslag. Vier voertuigen, een hoogwerker, een shovel, meerdere kilo’s harddrugs (onder andere cocaïne en MDMA), meerdere kilo’s ketamine, meerdere kilo’s zéér zwaar vuurwerk, tienduizenden euro’s contant geld en digitale apparatuur werden door de politie afgevoerd. Ook trof de politie meerdere vuurwapens, militaire wapens en automatische wapens aan.

Het tweetal zit vast op verdenking van handel in hard- en softdrugs met export naar het buitenland, het bezit van vuurwapens en overtreding van de Geneesmiddelenwet. De politie doet onderzoek naar wat de precieze rol van de twee mannen is. Meerdere aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.

Bron: Politie

Meer nieuws