maandag, mei 20, 2024
HomeUtrechtProfessionele hennepkwekerij ontdekt in bedrijfspand Industrieweg Soest

Professionele hennepkwekerij ontdekt in bedrijfspand Industrieweg Soest

Soest – Dankzij een anonieme tip rolde de politie dinsdag 9 april een professionele hennepkwekerij op in een bedrijfspand aan de Industrieweg in Soest.

De politie ontving een anonieme tip over een verdachte geur rond het bedrijfspand aan de Industrieweg. De politie ondernam daarop actie en besloot bij het pand te gaan kijken, samen met de gemeente. In een ruimte van het bedrijf werd vervolgens een professionele hennepkwekerij aangetroffen. In de plantage stonden, naar een eerste schatting, zo’n 1000 planten en circa 2000 stekjes. Ook vond de politie diverse apparatuur en andere goederen die wijzen op een professionele kwekerij. De hennepkwekerij wordt ontmanteld en alle aangetroffen planten en spullen worden vernietigd.

De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgenomen. De energieleverancier doet aangifte van de diefstal van stroom en heeft het bedrijfspand afgesloten van stroom. De politie doet verder onderzoek naar de kwekerij. Er is nog niemand aangehouden. De gemeente onderzoekt welke bestuurlijke maatregelen zij gaan opleggen.

Bron: Politie

Meer nieuws