maandag, mei 20, 2024
HomeBuitenlandNederlandse student vermist in Noorwegen, lichaam aangetroffen

Nederlandse student vermist in Noorwegen, lichaam aangetroffen

Bodø, Noorwegen – Een Nederlandse student die woensdagmiddag vermist raakte in het bergachtige Åselidalen bij Bodø, is waarschijnlijk overleden. De Noorse politie heeft vrijdagavond een lichaam gevonden in het gebied en meldt op het X dat het vermoedelijk om de vermiste student gaat. De familie van de jongeman is inmiddels ingelicht.

De student was samen met twee andere toeristen aan het wandelen toen hij plotseling uit het zicht verdween. Zijn medewandelaars alarmeerden direct de hulpdiensten, die hen per helikopter uit het gebied evacueerden en onmiddellijk een uitgebreide zoekoperatie startten. Teams zochten zowel vanuit de lucht als op de grond naar de vermiste jongeman.

Door dichte mist en slecht weer moest de zoektocht woensdagavond tijdelijk gestaakt worden. De operatie werd donderdagochtend hervat, waarbij extra teams per helikopter naar het zoekgebied werden gebracht.

De Noorse politie heeft nog geen definitieve identificatie bevestigd, maar de voorlopige aanwijzingen suggereren dat het gevonden lichaam van de vermiste student is.

Meer nieuws