donderdag, mei 30, 2024
HomeHeadlineAgenten gewond na voetbalwedstrijd in de ArenA

Agenten gewond na voetbalwedstrijd in de ArenA

In Amsterdam, tijdens en na de voetbalwedstrijd tussen Ajax en FC Twente in de Johan Cruijff ArenA op zondag 14 april, deden zich ongeregeldheden voor waarbij politieagenten gewond raakten. Zeven personen zijn in totaal rondom het stadion gearresteerd, en verdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Gedurende de wedstrijd was het met name onrustig in het uitvak van het stadion, waarbij verschillende vechtpartijen plaatsvonden. Ook werden er antisemitische leuzen gescandeerd, waarvoor meer mensen zijn aangehouden.

Na het laatste fluitsignaal raakten een aantal FC Twente supporters kortstondig slaags met stewards. Hierbij is één van de stewards mishandeld. Vervolgens greep de Mobiele Eenheid (ME) in om verdere escalatie te voorkomen. Tijdens het optreden werden politieagenten uitgescholden en bespuugd. Diverse agenten raakten tijdens dit optreden gewond. Onder hen een agent die zijn enkel brak.

De recherche onderzoekt de misdrijven die zijn gepleegd. Naast de zeven tot nu toe aangehouden verdachten sluit de recherche meer aanhoudingen niet uit. De aanhoudingen tot nu toe waren voor het plegen van beledigingen, openlijke geweldpleging, mishandeling en verstoring van de openbare orde.

Geweld tegen politieagenten
De politie vindt geweld tegen hulpverleners onacceptabel. Volgens recente cijfers blijkt dat agressie en geweld tegen politiemensen veelvuldig voorkomt. In 2023 hebben zo’n 12.500 agenten te maken gehad met een vorm van agressie tot geweld. Zie hier het volledige artikel voor meer informatie.

Bron: Politie.nl

Meer nieuws