maandag, juli 22, 2024
HomeHeadlineGewonden bij woningbrand in Waddinxveen

Gewonden bij woningbrand in Waddinxveen

In Waddinxveen heeft dinsdagavond omstreeks 23.00 een ernstige brand gewoed in een flatgebouw aan het Jan van Bijnenpad. De brandweer schaalde snel op naar het niveau van een zeer grote brand. Momenteel zijn er nog zeven gewonden in het ziekenhuis aldus omstanders.

De eerste melding van de brand kwam binnen even na 23.00 uur, waarna de brandweer snel opschakelde naar het niveau van een grote brand. Er kwam veel rook vrij uit het appartement waar de brand woedde, wat de brandweer momenteel intensief bestrijdt.

Het wooncomplex, waar voornamelijk ouderen wonen, wordt geëvacueerd door brandweerlieden en politieagenten. Verschillende bewoners hebben rook ingeademd en worden ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. De geëvacueerde bewoners zijn momenteel op straat; het is nog niet bekend wanneer zij kunnen terugkeren naar hun woningen.

Naast brandweereenheden uit Waddinxveen zijn ook korpsen uit Gouda, Boskoop en Alphen aan den Rijn aanwezig om te helpen bij het bestrijden van de brand. De hulpdiensten hebben GRIP1 afgekondigd om de coördinatie te optimaliseren.

Meer nieuws