donderdag, mei 30, 2024
HomeHeadlineMan veroorzaakt gevaarlijke situaties: hulpdiensten ingezet bij Kralingse Plas en snelweg

Man veroorzaakt gevaarlijke situaties: hulpdiensten ingezet bij Kralingse Plas en snelweg

Hulpdiensten in Rotterdam hebben zaterdagochtend 4 mei grootschalig ingegrepen om een 34-jarige man te helpen die in de Kralingse Plas was gesprongen en weigerde eruit te komen.

Bezorgdheid over zijn gezondheid leidde tot deze actie. Diezelfde middag moesten de hulpdiensten opnieuw uitrukken toen dezelfde man via het spoor de snelweg op rende, wat een levensgevaarlijke situatie veroorzaakte voor zowel hem als andere weggebruikers. Hij werd getaserd en kon vervolgens worden aangehouden. Op dit moment wordt onderzocht welke zorg de man nodig heeft.

Omstanders alarmeerden zaterdagochtend omstreeks 11.10 uur de hulpdiensten nadat een man verontrustend gedrag vertoonde bij de Kralingse Plas. Kort daarna sprong de man in het water en weigerde eruit te komen. Hulpdiensten zetten zich intensief in en probeerden hem te overtuigen om het water te verlaten. Na ongeveer twee uur slaagden ze daarin. De man werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Later die avond, rond 20.45 uur, waren agenten in hetzelfde ziekenhuis voor een andere melding toen ze zagen dat beveiligers problemen hadden met een man die weigerde het ziekenhuis te verlaten. De agenten probeerden ook met hem in gesprek te gaan en vroegen hem vriendelijk om te vertrekken. Toen hij bleef weigeren, werd hem verteld dat hij was gearresteerd. De man verzette zich hiertegen. Ondanks het gebruik van een taser door de agenten, had dit geen effect.

De man vluchtte weg, sprong in een nabijgelegen sloot en zwom naar het nabijgelegen spoor. Daar klom hij uit het water en liep over de spoorrails. Het treinverkeer werd onmiddellijk stilgelegd. Vervolgens rende de man echter de snelweg A20 op, waar het verkeer nog steeds actief was, wat opnieuw een gevaarlijke situatie veroorzaakte. Met behulp van een taser kon de man worden gestopt en gearresteerd. Het bleek dezelfde man te zijn als die ochtend. Ook deze keer werd hij ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De snelweg werd korte tijd in beide richtingen afgesloten.

Meer nieuws