maandag, juli 22, 2024
HomeHeadlineTaakstraf voor man voor tragisch ongeval in Leiden

Taakstraf voor man voor tragisch ongeval in Leiden

Een 7-jarig meisje is in 2021 om het leven gekomen nadat ze op haar fiets werd geraakt door een openslaande autodeur. Vandaag, dinsdag 25 juni, legde het gerechtshof in Den Haag een taakstraf op aan de man die verantwoordelijk was voor het tragische ongeval. Hoewel geen enkele straf het immense verdriet van de nabestaanden kan verzachten, benadrukte het hof de ernst van de situatie.

Het noodlottige incident vond drie jaar geleden plaats, op 5 juni 2021, rond het middaguur op de Steenstraat in Leiden. Het meisje fietste op het fietspad met haar vader voor haar en haar moeder achter haar.

Volgens de uitspraak van het gerechtshof opende de man onvoorzichtig en onoplettend de deur van een taxi nadat hij de vader van het meisje zag passeren. Ondanks waarschuwingen van de taxichauffeur en de moeder om voorzichtig te zijn, opende hij de deur eerst op een kier en vervolgens snel verder. Op dat moment passeerde het meisje, botste tegen de deur en viel op de weg. Ze werd tragisch genoeg overreden door een passerende lijnbus en overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Meer nieuws