donderdag, mei 30, 2024
HomeHeadlineTwee agenten gewond na het geven van een waarschuwing

Twee agenten gewond na het geven van een waarschuwing

NIEUWENDIJK – Woensdagavond 24 april zijn twee politieagenten fysiek aangevallen nadat ze een waarschuwing hadden gegeven. De dader, een 40-jarige man uit Nieuwendijk, was ’s avonds laat afval aan het verbranden in zijn tuin.

Op woensdagavond om 23:30 uur kreeg de politie een melding over het verbranden van afval in een achtertuin aan de Prinses Irenelaan. Als de politie er is lijkt de dader in eerste instantie goed mee te werken. Nadat zij een waarschuwing geven slaat de sfeer om. De man slaat een van de agenten in zijn gezicht en de andere agent krijgt een trap tegen zijn scheenbeen. Onder dreiging van een stroomstootwapen is de man aangehouden. In de politieauto probeert de verdachte nog een kopstoot uit te delen aan een van de agenten. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De twee agenten zijn ter plaatse geholpen aan hun verwondingen door ambulancemedewerkers. Zij doen aangifte.

Geweld tegen politieambtenaren

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners.

Bron: Politie.nl

Meer nieuws