maandag, juli 22, 2024
HomeHeadlineMan betrapt inbrekers in huis, twee mannen aangehouden na achtervolging

Man betrapt inbrekers in huis, twee mannen aangehouden na achtervolging

Op zondag 30 juni vroeg in de ochtend heeft de politie twee mannen aangehouden voor het inbreken in een huis aan de Oude Tilburgsebaan. De 36-jarige bewoner van het huis betrapte de mannen terwijl ze bezig waren en besloot hen zelf achterna te gaan. De politie slaagde er vervolgens in om het duo aan te houden.

Rond 04.00 uur hoorde de bewoner geluiden in zijn huis. Bij het inspecteren van de woonkamer betrapte hij één man die in zijn kast aan het rommelen was, terwijl een andere man bij de tuindeuren stond. Toen de indringers de bewoner opmerkten, vluchtten ze de tuin uit.

Achtervolging

De bewoner zag de inbrekers via de poort de tuin uit rennen en zette de achtervolging in. Even verderop wist hij hen te lokaliseren. Bij het zien van de bewoner staken de inbrekers de Rijksweg over en vluchtten een weiland in. De bewoner besloot toen om de politie te bellen en staakte zijn achtervolging.

Snel ingrijpen van de politie

De politie reageerde snel op de melding en zag een verdacht voertuig met een Frans kenteken rijden. Ze volgden het voertuig en gaven een stopteken op de Rijksweg. Het voertuig stopte uiteindelijk ter hoogte van de Akkerstraat. De bijrijder sprong uit de auto, rende de berm in en sprong over prikkeldraad. Een agent gebruikte hierop een stroomstootwapen om de verdachte, die hevig protesteerde, aan te houden. De andere verdachte werd uit de auto gehaald. Beide mannen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats en zitten nog vast.

Getuigen gezocht

Een deel van de gestolen spullen is teruggevonden, maar er ontbreken nog pasjes en een trouwring met emotionele waarde voor de slachtoffers. De politie roept op om contact op te nemen als deze worden gevonden. Ook zoekt de politie getuigen die iets hebben gezien of camerabeelden hebben van het duo. Eén van de verdachten droeg een opvallend rood trainingspak. Getuigen kunnen contact opnemen via het algemene nummer 0900-8844 onder vermelding van het nummer 2024163751.

Bron: Politie.nl

Meer nieuws